eBike Mountainbike


Wat onderscheidt een mountainbike?

De mountainbike is de voorbestemde sportuitrusting voor alle fietsers die het te saai vinden op een asfaltweg. Een mountainbike, of deze nu ongeveerd of volledig geveerd is, is ontworpen voor off-road rijden. Dit omvat profiel- en brede banden en krachtige remmen. Als het om schorsing gaat, zijn er een paar verschillen, afhankelijk van de discipline. Waar een eenvoudige verende voorvork met maximaal 100 mm veerweg voldoende is voor een normale toerrijder, is de downhiller volledig geveerd met rond de 200 mm en meer.

Uw uitdaging

U gaat graag op pad met uw mountainbike in de natuur en ontdekt ook graag afgelegen gebieden. Vindt u het erg leuk om bergafwaarts te gaan, alleen de berg op is te vermoeiend voor u en uw tochten worden steeds korter omdat u vaak buiten adem raakt? De optie zou dan zijn om een ​​dure e-bike te kopen en uw geliefde mountainbike in de hoek te zetten. Maar dat hoeft niet zo te zijn, want met de Pendix eDrive maakt u van uw fiets een e-mountainbike.

Ons aanbod: Uw huidige MTB met Pendix

Rust uw mountainbike uit met de Pendix eDrive en u beklimt met gemak de bergen. De gebruikelijke rijervaring blijft behouden en dankzij de geruisloze motor kunt u blijven genieten van de natuur om u heen. Als u gewoon een vlakke en korte tocht wilt maken, kunt u gemakkelijk zonder accu rijden. Op een langere tocht bepaalt u zelf wanneer u met of zonder hulp wilt rijden, want door het ontbreken van een versnellingsbak voelt u nauwelijks weerstand als de aandrijving uit staat. De ondersteuning kan net zo snel weer worden ingeschakeld. Het achteraf ombouwen van een hardtail mountainbike is geen probleem. Afhankelijk van de lengte van de tour is de Pendix eDrive 300 of Pendix eDrive 500 geschikt. We raden hiervoor een batterijriem aan , omdat de trillingen in het stenige terrein ratelende geluiden kunnen veroorzaken.


Let op:

Als u een full suspension mountainbike hebt, is het essentieel om vooraf te controleren of de motor en accu voldoende ruimte hebben en niet in contact komen met de achterbrug van de vering. Gebruik hiervoor ons sjabloon, waarmee u kunt testen of de Pendix eDrive op uw mountainbike past. Of komt u gerust eens langs bij OMEGA. Dan kijken we samen of uw fiets geschikt is en kunt u gelijk een proefrit maken met het Pendix eDrive systeem op onze hardtail mountainbike testfiets!


Interesse gekregen?