Welke problemen kunt u krijgen met de PENDIX upgrade sets?


Voorkom dat uw Pendix blauw gaat knipperen!

Het knipperen van de accu wordt vaak veroorzaakt door vuil op de Pendix adapter.
Plaats deze prachtige Pendix dop en deze storing zal nauwelijks meer optreden..

Bestel hier!


Pendix problemen accu knippert blauw

Knippert uw PENDIX accu blauw?

Als uw Pendix batterij slechts korte tijd blauw en wit knippert, dan heeft u net de verbinding met uw accu verbroken of via een app tot stand gebracht.

Indien uw Pendix accu knippert met een snelheid van minder dan een halve seconde dan is er een fout aan de accu of in de verbinding met de Pendix motor

Bij knipperen langer dan 2 seconden dan is er een fout in de aandrijving (de `Pendix accu moet met de aandrijving verbonden zijn)

Graag leggen wij op de volgende pagina uit welke oplossingen er zijn voor ieder probleem.


Pendix problemen bidonhouder

Waar laat u uw bidon?

Een probleem zou kunnen zijn waar laat u nu uw bidon? Vaak monteren we juist op die plaats de Pendix eDrive accu. Bij Omega brengen we nieuwe bevestigingspunten aan voor uw bidon. Hiervoor zijn we in het bezit van een speciale blindklinkmoertang.


Pendix Probleem met EBB

Hoe kunt u de ketting of tandriem op spanning zetten op het moment dat de PENDIX eDrive motor gemonteerd zit?

Er zijn diverse type excentrische trapassen in omloop.

  • Bushnell
  • Biocentric
  • Genio

Ieder type vraagt om zijn eigen oplossing.
Kom gerust eens langs met u fiets.
En samen kijken we naar wat er voor uw fiets mogelijk is.


Pendix probleem met gepeste lagers Gazelle

Uw trapas is niet voorzien van BSA draad?

Gazelle fietsen met een gesloten kettingkast beschikken vaak over een geperst trapas lager. Ook bij Cube Fietsen komt de zogenaamde Pressfit Bottom Bracket voor. Bij Omega fietsen weten we hier ook een oplossing voor. Speciaal hiervoor ontwikkelde hulzen worden door ons op ingenieuze wijze aangebracht. Zodat ook de fietsen met geperste lagers door ons worden omgebouwd naar volwaardige eBike met de Pendix trapondersteuning.


Pendix problemen max 25 kmh

U wilt ondersteuning boven 25 km p/u?

Er zijn fietsers die de maximum snelheid van 25 kilometer per uur als een probleem ervaren.

Voor elektrische fietsen is de maximumsnelheid van 25 km/u wettelijk voorgeschreven.
Daardoor heeft u geen rijbewijs of aanvullende verzekering nodig.

Maar uw Pendix eDrive ondersteund tot 25km/u maar daarboven blijft uw fiets nog steeds comfortabel rijden. De Pendix gaat niet zogenaamd tegenhangen. 


U kunt uw fietsendrager niet meer gebruiken?

Net als bij veel andere fietsen met trapondersteuning is het lastig zo niet onmogelijk de oude traditionele fietsendragers te gebruiken. Zeker bij fietsen met middenmotor is het lastig om de fietsen te monteren aan de crank. Dit zou met uw bestaande fietsen drager inderdaad een probleem kunnen zijn. Thule en tal van andere merken hebben daarom gekozen om de fietsen vast te zetten door een klem te zetten aan het frame. Vaak worden de wielen dan met een gesp vast gezet aan de drager.


Problemen met uw standaard bij een Pendix eDive

Uw fietsstandaard zit in de weg?

Bij Omega fietsen hebben we tal van achtervorkstandaards op voorraad. Uw huidige standaard komt te vervallen. En we plaatsen een nieuwe standaard op uw achtervork. Door de ervaring hebben we altijd een type dat op uw fiets past. 


De prijs van de PENDIX eDrive upgrade is te duur voor uw huidige fiets?

Het Pendix eDrive upgrade systeem is van "Deutsche Gründlichkeit" en daar hangt dan ook een prijs aan. Niet alle fietsen zijn van dusdanige kwaliteit (meer) om nog een upgrade te ondergaan. Veel klanten gingen u voor die hun fiets wel geschikt hebben gevonden. En was de upgrade zeker rendabel. Bekijk op onze pagina welke voorbeelden er al zijn!


De afstand tussen uw trappers neemt toe.

De Q factor (afstand tussen de twee trappers) neemt inderdaad iets toe. In deze link de toename bij een Giant Freerider!

Sommige sportieve fietsers en dan met name zij die een racefiets gewent zijn zouden dit als een probleem kunnen ervaren.


Door de enorme kracht van de PENDIX eDrive ervaart u frictie.

Sommige gebruikers van Pendix eDrive en dan met name gebruikers met een lichte fiets ervaren een te grote kracht aan ondersteuning. De Pendix eDrive levert maar liefst 65 Nm. Voor sommige fietsen of gebruikers is dit een probleem. Dit is makkelijk op te lossen/te voorkomen. Via de App kunnen we voor ieder afzonderlijk de Driver Profiles aanpassen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld voor u in stellen dat de Pendix eDrive maximaal 50Nm levert. Bakfietsers maar ook mountainbikers zullen daar in tegen de 65Nm als zeer prettig ervaren.