Wat is een PENDIX eDrive middenmotor?


PENDIX eDrive is een upgrade systeem waarmee we uw fiets ombouwen tot een volwaardige eBike. Ideaal indien u in het bezit bent van een goede fiets maar meer uit deze fiets wilt halen.

Een groot voordeel van de Pendix eDrive is de plaats van de motor. Deze komt direct op de plaats van de linkercrank, en daarmee een zogenaamde middenmotor. Bij elektrische fietsen bestaat de keuze uit voorwiel-, achterwiel- of middenmotor. Het grote voordeel van de positie van de Pendix eDrive is de balans van de fiets. Het gewicht wordt verdeeld over het voor- en achterwiel. Een ander voordeel van de Pendix eDrive is dat er geen tandwieloverbrenging aanwezig is. Hierdoor is de Pendix eDrive middenmotor trillingsvrij en bijzonder stil.
Ook is deze middenmotor ideaal indien u ook uw fiets wenst te gebruiken zonder trapondersteuning. Zodra de Pendix eDrive middenmotor uit staat is er nauwelijks een merkbare weerstand.


Zou u ook:

 • Sneller willen fietsen?
 • Langere afstanden willen afleggen?
 • Niet helemaal bezweet aankomen op uw bestemming?
 • Met uw bakfiets toch willen blijven fietsen ondanks dat de kinderen steeds zwaarder worden?
 • Uw fiets willen gebruiken in heuvel/bergachtig gebied?

Dan is de PENDIX eDrive middenmotor de perfecte oplossing voor u!De PENDIX eDrive is geschikt voor alle fietsen!

Of het nu gaat om een stadsfiets, trekkingfiets, mountainbike of bakfiets - de PENDIX eDrive kan op bijna elk type fiets worden gemonteerd en maakt van uw favoriete fiets een krachtige e-bike.


Alle voordelen op een rij!

Een groot voordeel van de PENDIX eDrive is dat we uw huidige fiets achteraf kunnen upgraden naar volwaardige eBike met een ombouw systeem van Duits Fabrikaat. Andere voordelen zijn:

 • Middenmotor systeem (daardoor een perfecte balans)
 • Geringe toename van het gewicht van uw fiets
 • Absoluut geruisloos
 • De Pendix eDrive Accu is tevens een enorme powerbank voor uw smartphone
 • Zelf instellen wat de exacte kracht aan ondersteuning moet zijn

De nieuwe generatie PENDIX eDrive middenmotoren heeft een volledig nieuw inwendig motor design. Met een maximum koppel van maar liefst 65 Nm is de nieuwe Pendix motor sterker, slimmer, maar ook zuiniger.

Om deze innovaties te bereiken zijn het elektro-mechanische design en de firmware in de motor aanzienlijk verbeterd. De ingenieurs van PENDIX zijn erin geslaagd het aandeel actief materiaal in de elektro motor te verhogen door een uitgekiende aanpassing van het statorontwerp, waardoor het maximale koppel wordt verhoogd en het verbruik wordt verlaagd. Met de Pendix.bike PRO app maak je het slimme PENDIX eDrive systeem compleet.


Kies de PENDIX eDrive accu die bij u past

Voor een optimale ondersteuning heb je de keuze uit twee accu groottes in combinatie met de Pendix eDrive middenmotor. Kies de ideale maat voor al je ritten, de ePower300 voor kortere afstanden of de grote ePower500 voor een biketour. De aanschaf van een extra accu is naderhand ook mogelijk. Ook behoort het huren van een extra accu tot te mogelijkheden bij Omega Fietsen.


Het opladen van de PENDIX eDrive is echt een peulenschil

In één oogopslag ziet u wat de resterende PENDIX acculading is.Iedere kleur op de PENDIX accu geeft aan wat de capaciteit op dat moment nog is:

 • Groen = 100% tot 71%
 • Geel = 70% tot 41%
 • Oranje = 40% tot 16%
 • Rood = 15 tot 6%.
 • Rood knipperend = 5% - 0%

De PENDIX accu is bijzonder eenvoudig in gebruik

Uw Pendix eDrive heeft een bijzonder functionele bediening. Bovenop de accu bevindt zich de knop waarmee u kiest tussen drie verschillende standen. Namelijk ECO, SMART en SPORT. Uw Pendix eDrive kunt u geheel naar uw persoonlijke wens instellen. Dit instellen van uw Pendix eDrive gaat middels een app. Deze app is tegelijk te gebruiken als navigatie systeem. 


De PENDIX eDrive middenmotor eerst zelf uit proberen? Dat kan!

Bij OMEGA hebben we tal van testfietsen staan. Met derailleur of met naaf versnelling. Mountainbike of juist een stadsfiets. Kom gerust eens langs om ervaring op te doen hoe de Pendix eDrive functioneert.

Liever eerst even telefonisch contact? Ook dat is geen probleem. Bel gerust met 06-2290711. Eerst wat vragen via de app? Ook dat is mogelijk.


Montage van de PENDIX eDrive kan vaak al binnen een dag! 

Zitten we niet bij u in de regio?
Dan verwijzen wij u graag door naar de dichtstbijzijnde dealer van de Pendix eDrive middenmotor: