Een betere gezondheid door te fietsen met Pendix!

Rugpijn en spanning zijn inmiddels een wijdverbreide ziekte geworden. Dus waarom niet het aangename combineren met het nuttige en gebruik maken van het dagelijkse woon-werkverkeer?


Meer dan de helft van alle werknemers in Nederland werkt elke dag achter de computer. Bovendien is de werkdag meestal lang, vooral voor forenzen, Velen van hen missen vaak de tijd en energie voor een sportieve vergoeding. Volgens een studie brengt 50% van de mensen de avond liever op de bank door dan zich te motiveren voor een training. Iedereen die met de fiets naar het werk gaat, krijgt elke dag beweging - zonder extra tijdsbesteding. Zelfs 30 minuten per dag op de fiets blijkt een positief effect te hebben op de gezondheid. En met elektrische ondersteuning resulteert het niet alleen in een optimale cardiovasculaire training, het maakt het ook makkelijker om over te stappen op fietsen.


Versterk uw lichaam

Rugpijn die vaak wordt veroorzaakt door de werkplek komt veel voor. Fietsen traint de grotere en kleinere spiergroepen in de rug en rond de wervelkolom.

Dit versterkt de wervellichamen en ontlast de tussenwervelschijf. Het belangrijkste is: rugvriendelijk fietsen! De beste manier om dit te doen is om advies in te winnen van een specialist over het juiste fietsmodel en de fiets optimaal af te stemmen op je eigen lichaamslengte. Bovenal mogen zware rugzakken niet worden meegenomen op het dagelijkse woon-werkverkeer. Wie veel bagage heeft of op weg naar zijn werk langs de supermarkt wil rijden, is goed uitgerust met stevige fietstassen.


Fietsforenzen zonder auto

Als u regelmatig fietst, moet niet alleen het uiterlijk belangrijk zijn bij het kiezen van het model, maar moet ook rekening worden gehouden met de vereisten van de meest frequente ritten om het juiste fietsmodel te kiezen.

Daarnaast dient advies te worden gegeven door een specialist, zodat de fietsergonomie ook past, zodat pijn in de rug, knieën of andere plekken wordt voorkomen. De klant wordt vakkundig opgemeten bij een competente vakhandelaar. Vooral bij eBike's moet bijvoorbeeld de afstand tussen de zitbotten worden bepaald, omdat is bewezen dat ze langer op het zadel zitten en meer rechtop zitten, waardoor de contactpunten langer worden belast. Een geschikte zadelvorm en -breedte voorkomen onaangename pijn in dit gebied, zodat het woon-werkverkeer de volgende dag nog leuk is. Nadat de juiste fiets en de juiste onderdelen zijn gevonden, kan deze worden uitgerust met een Pendix eDrive en zo worden omgebouwd tot een eBike.


Rijden zonder te transpireren

De elektrische ondersteuning zorgt ervoor dat fietsen niet inspannend hoeft te zijn - zelfs niet op bergachtige stukken.

Dat is niet alleen prettig omdat op veel werkplekken de mogelijkheid ontbreekt om u op te frissen na een zweterige reis, het is ook nog eens goed voor uw gezondheid. De gevoeligheid voor verkoudheid door opwarming en afkoeling neemt af, omdat vooral in de koudere maanden, wanneer u warm ingepakt op de fiets zit, de koud-warm veranderingen extreem kunnen zijn.


Training voor het hart en de bloedsomloop

Het is bewezen dat de verhoogde prestaties door dagelijkse training met de fiets hart- en vaatziekten voorkomen. Voor fietsers daalt het statistische risico op een hartaanval of vaatziekten aanzienlijk.

Wie denkt dat elektronische ondersteuning het fietsen van zijn trainingseffect berooft, heeft het mis. Dit zou onder andere een vergelijkend onderzoek kunnen zijn vanaf 2016. Bij eBiken blijft de hartslag ook op langere trajecten en op veel hellingen in het optimale bereik. Dit activeert zachtjes het cardiovasculaire systeem, versterkt de hartspier en verbetert de algehele fysieke gesteldheid. Dit is de reden waarom medische professionals fietsen aanbevelen als een ideale cardiovasculaire oefening. Ook mensen met weinig uithoudingsvermogen of revalidatiepatiënten kunnen aan de slag met continue duurtraining op de elektrische fiets. Omdat de ondersteunende aandrijving ervoor zorgt dat de individuele belastingslimieten ook over langere afstanden of in heuvelachtig terrein niet hoeven te worden overschreden, Minder stress helpt ook uw gezondheid te beschermen!


Goed voor uw knieën en gewrichten

Vooral na knieblessures of chronische gewrichtsaandoeningen zoals artrose is de eBike het beste alternatief, omdat de gewrichten optimaal beschermd kunnen worden tegen overbelasting en pijn.

Bij veel sporten worden de gewrichten samengedrukt door gewelddadige stappen, springen of harde grond, zoals joggen op asfalt. Ook worden de gewrichten zwaar belast door snelle en extreme bewegingen, zoals bij balsporten. Daarnaast is er een groot risico op blessures aan gewrichten, pezen en gewrichtsbanden. Fietsen daarentegen is een bijzonder gewrichtsvriendelijke sport. Het trappen vindt plaats in een vast pad, zonder dat de knieën kunnen draaien en er zijn geen inspannende terugslagen. Daarnaast wordt je eigen gewicht in perspectief geplaatst en worden de gewrichten niet belast tijdens de bewegingen. Bij het fietsen met elektrische rugwind is de training bijzonder zacht omdat u niet eens hoeft op te staan ​​om te vertrekken of op steile hellingen. De ondersteunende motor beschermt tegen overbelasting. Let wel op: in revalidatiefasen of bij chronische ziekten is het echter altijd raadzaam om de behandelend arts te raadplegen!


Een kilootje meer of juist minder?

Als duursport is fietsen een perfecte workout tegen vervelende kilo's. Ook hier zijn afstanden van 30 minuten per dag voldoende om de stofwisseling op gang te brengen, vetverbranding te stimuleren en spieren op te bouwen.

U hoeft niet eens als een gek te trappen. Rustig rijden is voldoende voor het merkbare effect. Vooral bij elektrische rugwind blijft de fietser in het optimale hartslagbereik en heeft daardoor een uitzonderlijk hoge en constante calorieverbranding. Woon-werkverkeer op een elektrische fiets is ook een goed begin voor mensen die al lang niet meer aan sport hebben gedaan of die misschien erg overgewicht hebben. E-biken is ontlastend voor de gewrichten en is vanaf het begin een gevoel van prestatie. Ook al ontbreekt het aan doorzettingsvermogen, u bent snel op weg met de motor. De elektrische ondersteuning kan dan geleidelijk worden afgebouwd.