Home » Pendix

Over Pendix


De eerste steen voor het bedrijf werd in 2006 gelegd toen vijf toekomstige ingenieurs luisterden naar een lezing aan de universiteit over de opkomende trend van Formula Student. Voor de internationale ontwerpwedstrijd voor studenten moesten de deelnemende studententeams een compleet pakket voor een racewagen presenteren. Dit bestond uit een goed functionerend ontwerpconcept, raceprestaties, financiële planning en snelle verkoopargumenten. Na vier jaar werd in het kader van dit teamwork de eerste elektrische racewagen aan de universiteit van Zwickau ontwikkeld.

Een jaar later werd het eerste bedrijf opgericht in Zwickau - HERMS Technologies GmbH - dat zich richtte op de ontwikkeling van prototypes voor de automobielindustrie. Dit omvatte de ontwikkeling van elektronische componenten die worden gebruikt in de Le Mans Audi R18, rallykampioen VW Polo WRC en de BMW M6 GT3.

Op basis van een project met een bekende fietsfabrikant en de opgedane ervaring werd in 2013 Pendix GmbH opgericht. De Pendix eDrive werd ontwikkeld en in de zomer van 2015 als eerste serieprodukt op de markt gebracht. Sindsdien wordt er gefocust op de verdere ontwikkeling en marketing van de Pendix produkten, zowel in Duitsland als internationaal. Met meer dan 40 medewerkers beschikt Pendix GmbH over een sterk en zeer gemotiveerd team van specialisten in productontwikkeling, marketing en productie.