OVER PENDIX


Over het bedrijf

De eerste steen voor het bedrijf werd in 2006 gelegd toen vijf toekomstige ingenieurs luisterden naar een lezing aan de universiteit over de opkomende trend van Formula Student. Voor de internationale ontwerpwedstrijd voor studenten moesten de deelnemende studententeams een compleet pakket voor een racewagen presenteren. Dit bestond uit een goed functionerend ontwerpconcept, raceprestaties, financiële planning en snelle verkoopargumenten. Na vier jaar werd in het kader van dit teamwork de eerste elektrische racewagen aan de universiteit van Zwickau ontwikkeld. Een jaar later werd het eerste bedrijf opgericht in Zwickau - HERMS Technologies GmbH - dat zich richtte op de ontwikkeling van prototypes voor de automobielindustrie. 

 

Dit omvatte de ontwikkeling van elektronische componenten die worden gebruikt in de Le Mans Audi R18, rallykampioen VW Polo WRC en de BMW M6 GT3. Op basis van een project met een bekende fietsfabrikant en de opgedane ervaring werd in 2013 Pendix GmbH opgericht. De Pendix eDrive werd ontwikkeld en in de zomer van 2015 als eerste serieprodukt op de markt gebracht. Sindsdien wordt er gefocust op de verdere ontwikkeling en marketing van de Pendix produkten, zowel in Duitsland als internationaal. Met meer dan 40 medewerkers beschikt Pendix GmbH over een sterk en zeer gemotiveerd team van specialisten in productontwikkeling, marketing en productie.

Hoge kwaliteit

Ons doel is om de best mogelijke kwaliteit te leveren. Om hier aan te voldoen, beschikt onze productie in Zwickau (Duitsland) over een hele hoge mate van geautomatiseerde processen om een constante kwaliteit te waarborgen. Tijdens de productie worden de motor en accu onderworpen aan tussentijdse kwaliteitscontroles. Daarnaast voeren wij duurzaamheidstesten uit om de levensduur van Pendix producten te garanderen.

Betrouwbaarheid

De Pendix eDrive is ontwikkeld met technische vaardigheden en knowhow uit de automobielsector. Zichtbare voorbeelden van de aandacht voor detail zijn de prachtig gevormde draaiknop voor het instellen van het ondersteuningsniveau, en de LED-ring voor het weergeven van het energieniveau. Zo ook de USB-C interface voor het opladen van smartphones en de borstelloze, geluidloze en onderhoudsvrije middenmotor. Mocht u vragen hebben, dan staat OMEGA Fietsen voor u klaar.

Duurzaamheid

Pendix wil meer mensen enthousiast maken voor de fiets, het hergebruik van bestaande fietsen stimuleren en zo een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Dit begint al bij de productie. Nagenoeg alle onderdelen worden in Europa geproduceerd. En voor ons houdt duurzaamheid niet op bij de verkoop van onze producten.

Met de tijd mee!

De Pendix eDrive bestaat uit een gering aantal onderdelen die binnen een paar uur op uw fiets gemonteerd kunnen worden. Hierdoor wordt uw fiets een krachtige e-bike. U kunt de e-bike zelfs als 'gewone fiets' blijven gebruiken doordat er geen merkbare trapweerstand is wanneer de accu wordt uitgeschakeld. Als u de fiets na een paar jaar zou willen vervangen, dan kan de Pendix eDrive eenvoudig op de nieuwe fiets worden gemonteerd. De slimme software kalibreert alle onderdelen binnen de eerste 1000 meter. De Pendix eDrive zal zich aanpassen aan uw trapgedrag. U kunt de Pendix eDrive eenvoudig bedienen door aan de knop bovenop de accu te draaien. Als u graag gebruik maakt van een display, is er de Pendix.bike PRO App voor uw smartphone. De Pendix accu wordt draadloos verbonden met uw telefoon via Bluetooth.