Drie standen van invloed op de actieradius van de eBike

1. Gebruik de verschillende ondersteuningsstanden

Met de Pendix eDrive kun je de ondersteuningsniveaus individueel instellen en aanpassen aan het terrein. Als het bergachtig is, kunt u het hoogste niveau kiezen, als het terrein vlak is, is een lager niveau vaak genoeg. Als u de fiets zonder trapondersteuning wilt gebruiken, kunt u de Pendix eDrive uitschakelen en gebruiken als een conventionele fiets zonder merkbare trapweerstand. De Pendix actieradius neemt toe indien u de juiste ondersteuning kiest. De ECO stand geeft een langere actieradius te opzichte van de SPORT stand.


Rendement accu Pendix eDrive

2. Rij met een optimale cadans!

De actieradius neemt toe bij een trapfrequentie tussen 70 en 80 omwentelingen per minuut. Om uw cadans te controleren, kunt u de gratis Pendix.bike PRO app gebruiken. Deze verbindt eenvoudig met de Pendix accu via Bluetooth. Naast vele andere functies is er ook de cadansdisplay (RPM). De app laat ook door middel van een pijl zien of u in het optimale bereik zit.


Versnellingen en Pendix

3. Gebruik je versnellingen zo optimaal mogelijk!

Stel u voor dat u met de auto in de derde versnelling vanuit stilstand vertrekt.
U merkt dat dit enorm veel extra energie vraagt dan dat u vanuit de eerste versnelling weg rijdt. Dit voorbeeld kunt u ook toepassen op uw fiets met trapondersteuning. Er is veel meer energie nodig indien u bij een zwaardere versnelling weg rijdt. Gebruik dus de versnellingen om energie te besparen, en uw actieradius te vergroten.


4. Kies de optimale batterijcapaciteit! 

De actie radius die u nodig heeft wordt ingevuld door de juiste Pendix accu. U kunt kiezen tussen een 300 Wh accu met een actieradius van 45-105 km en een 500 Wh batterij met 70-160 km actieradius. Tijdelijk uw actieradius vergroten is mogelijk door bij Omega een extra accu te huren. Handig als u bijvoorbeeld op vakantie gaat naar bijvoorbeeld de bergen. Of juist met uw Pendix een fietsvakantie gaat ondernemen. Bel ons gerust op 06-22910711 om te vragen naar de mogelijkheden en de beschikbaarheid.


Beschermhoes ivm batterijcapaciteit

5. Gebruik een beschermhoes voor uw accu

De lithium-ion-accu's werken optimaal bij temperaturen tussen de 20°C en 25°C. Met beschermhoezen of afdekkingen is de accu niet alleen beschermd tegen mechanische invloeden, maar ook langer beschermd tegen lage temperaturen.
De actieradius zal toenemen zodra u accu beschermd wordt bij lage temperaturen.


6. Controleer de fiets regelmatig

Naast een zesmaandelijkse controle van de fiets, controleer ook regelmatig de bandenspanning. De Pendix actieradius zal enorm toenemen bij een juiste bandenspanning.


7. Verminder de weerstand

Vooral bij sterke tegenwind is een gebogen zithouding aan te bevelen, voor een lagere aërodynamische weerstand tijdens het rijden.