Bent u in het bezit van een legendarische vouw Brompton en wenst u deze om te bouwen naar elektrisch?

OMEGA kan zich met recht de Brompton ombouwspecialist noemen. Dus kom gerust eens langs. Wij geven uw Brompton fiets een enorme upgrade door deze om te bouwen tot volwaardige eBike. Dit doen we met de Pendix eDrive ombouwsets. 

Het bedrijf is in 1976 opgericht voor de productie van fietsen op basis van een vinding van Andrew Ritchie voor fietsen met een in drieën vouwbare hoofdconstructie die in 1976 met succes voor octrooi is aangemeld.
Hoewel dit zogenaamde Brompton-patent al sedert vele jaren is verlopen vormt het nog steeds de basis van de hoofdactiviteit van Brompton Bicycle Ltd.: het produceren van inmiddels jaarlijks circa 30.000 vouwfietsen (2011-2012) in het hogere prijssegment.

Ritchie werd voor zijn vouwfiets geïnspireerd door de Bickerton. Hij bouwde de eerste prototypes in zijn appartement, en ontleende de bedrijfsnaam aan Brompton Oratory, een kerk waar het appartement op uitkeek.

(bron Wikipedia) 

Brompton upgrade set

Voordelen van de Brompton ombouwset zijn:

 • Grote actieradius 300 accu 41 tot 79 km, 500 accu 62 tot wel 120 km.
 • Uw Brompton is binnen 3 uur geëlektrificeerd.
 • Het gewicht van de Brompton neemt maar met slechts 6,9 kg toe (300 accu).
 • Totaal gewicht excl. de batterij van uw elektrische Bromton slechts 19,65 KG
  Accu los mee te nemen. 300 accu slechts 2,22 KG. 500 accu slechts 2,97 KG
 • De uitgekiende vouwbaarheid blijft hetzelfde.
 • In slechts 2 uur en 10 minuten is de 300 eDrive accu alweer voor 100% vol.
 • Door de middenmotor de beste wegligging, en daardoor bijzonder comfortabel.
 • Enorm waarde vast.
 • Absoluut geruisloos.
 • Behoud zijn originele fiets eigenschappen. Ook als de Pendix uit staat.
 • Bijzonder krachtige motor met maar liefst 65Nm motor.

Ombouwset elektrische fiets nodig voor uw Brompton? 

Met de Pendix eDrive 500 Brompton kunt u dankzij de hogere batterijcapaciteit genieten van een autonomie van 62 km tot 120 km. Op weg naar kantoor, in de stad of op het platteland, de 250 Watt motor ondersteunt u absoluut geruisloos.

Met de Pendix eDrive 300 Brompton geniet u al van het ultieme rijplezier voor afstanden van 41 km tot 79 km lengte. Op weg naar kantoor, in de stad of op het platteland, de 250 watt motor ondersteunt uw trappen absoluut geruisloos. 

Bekijk de Bromton Fietsen die al zijn omgebouwd!


Reviews Pendix eDrive Brompton ombouwsets: 

De klantervaringen hieronder zijn afkomstig van onze bedrijfspagina op Google.


silvia de Bruin

5 sterren voor Pendix ervaringen!

12-05-2023

Door Pieter van Omega Fietsen hebben wij een Pendix trapondersteuning op onze (reis)tandem laten plaatsen. Wij hadden 4 jaar geleden al een Pendix op een Brompton vouwfiets laten plaatsen, dus waren al bekend (en heel tevreden) met het systeem. Een tandem is echter een heel ander verhaal, maar Pieter heeft dit fantastisch gedaan. Een vakman. We zijn er super blij mee. Aanrader!


Jan Straetemans

5 sterren voor Pendix ervaringen!

18-07-2022

Het is niet mijn gewoonte om iemand de hemel in te prijzen, maar voor Pieter van Omega fietsen maak ik een uitzondering: de bejegening is heel plezierig; de wijze waarop mijn brompton met de e-pendix is geëlectrificeerd getuigt van vakmanschap. Kortom een fijne kerel die weet wat ie doet en hoe een klant te behandelen. De extraatjes die Pieter er nog eens bij doet waardeer ik zeer. Ik ben uitermate tevreden en de Pendix is een prima product, fietst geweldig.


Henk Arends

5 sterren voor Pendix ervaringen!

16-07-2022

Omega Fietsen heeft onze Brompton vouwfietsjes voorzien van een Pendix middenmotor. Het proces verliep vlekkeloos en het fietsen met deze ondersteuning was voor ons een openbaring.


Pendix ervaring Tom Kok
5 sterren voor Pendix ervaringen!

Tom Kok

13-10-2021 

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit

Omega heeft onze Brompton fiets voorzien van het Pendix systeem. Door een handige constructie konden we dit betalen via het fiets plan van het werk. We zijn erg enthousiast verwelkomt en de fiets werd na overleg in een paar dagen omgebouwd. Professioneel en erg fraai uitgevoerd we zijn erg blij met het resultaat, en de fiets vouwt normaal op. Ik ben van mening dat dit beter is als de elektrische uitvoering van Brompton zelf. Geen herrie een beter bereik en geen losse tas etc. Omega fietsen bedankt! Groet Tom en Esmée