Vragen over de Pendix batterij/accu


Het bereik is van veel factoren afhankelijk. Sommige hiervan zijn actief te beïnvloeden, andere niet. Bij het plannen van een route moet u altijd rekening houden met alle omstandigheden om uiteindelijk niet teleurgesteld te worden. Met de Pendix eDrive hoeft u zich echter geen zorgen te maken dat de batterij leeg raakt, omdat u nauwelijks weerstand voelt als de assistentie is uitgeschakeld. Dit betekent dat u zelfs tijdens een langere tocht kunt blijven fietsen naar uw bestemming.

In het diagram vindt u richtwaarden voor het bereik van onze drie ePower-batterijen. Er is rekening gehouden met verschillende voorwaarden:

"erschwert": Er wordt rekening gehouden met zowel beïnvloedbare als niet-beïnvloedbare factoren.

"günstig": Er wordt rekening gehouden met factoren die niet kunnen worden beïnvloed.

"ideal": Alle factoren zijn ideaal.

Hieronder vindt u enkele factoren die uw bereik zullen veranderen. Sommige kunt u zelf beïnvloeden, andere moet in acht nemen voor uw reisduur:

Beïnvloedbaar: Niet te beïnvloeden:
Rij-invloeden zoals cadans, persoonlijke prestaties, rijdynamiek (rem-/acceleratiegedrag), zithouding, gemiddelde snelheid Omgevingsinvloeden zoals wind, temperatuur
Fietsinvloeden zoals luchtdruk, bewegingsvrijheid van de componenten, mate van motorondersteuning Route-invloeden zoals ondergrond, topografie, opstartfrequentie
Fietsinvloeden zoals bandbreedte, bandenprofiel, gewicht, batterijveroudering

Met de Pendix.bike PRO app leest u met grote precisie de resterende actieradius af. Dit is gebaseerd op uw laatste ritten en uw rijgedrag. Dit geeft u een zeer nauwkeurige indicatie van hoe ver u kunt komen met uw batterijlading.


Heeft u nog meer vragen? Neem contact met ons op! 06-22910711