Home » Assortiment » Uw fiets ombouwen?

Uw fiets ombouwen naar een volwaardige elektrische fiets? Dat kan!

Bent u uw vertrouwde fiets nog helemaal niet zat, maar u overweegt toch een elektrische fiets?
Heeft u wel eens overwogen uw fiets om te bouwen naar elektrisch? Dan is Pendix eDrive de perfecte oplossing voor u! OMEGA kan deze sets voor u installeren.


Ombouwsets zijn er in diverse uitvoeringen. Zo is er een speciale ombouw lijn voor de Brompton ligfietsen. OMEGA nodigt u graag uit om eens rustig uw fiets te beoordelen en te zoeken naar de juiste ombouwset, om van uw fiets een elektrische fiets te maken.

OMEGA Fietsen maakt gebruik van de Pendix eDrive. Een groot voordeel van deze ombouwset is, dat de bestaande remmen gewoon in gebruik kunnen blijven, net als het schakelsysteem. Indien u met de Pendix eDrive uw fiets ombouwt naar elektrische fiets dan wordt alleen de trapas, linker crank en eventueel de rechter crank omgebouwd. 

 


Hoe zit het met uw schakel systeem?

De ombouwsets van OMEGA Fietsen zijn zo samengesteld dat u uw huidige schakelsysteem kunt blijven gebruiken. Om van uw fiets een volwaardige elektrische fiets te maken is het niet nodig uw schakelsysteem aan te passen. Hetgeen wat wordt omgebouwd is de trapas, linker crank en indien nodig de rechter crank.

Ombouwsets van hoge Duitse kwaliteit

Zoals hierboven genoemd willen wij een topproduct afleveren. Hiervoor gebruiken wij de Pendix eDrive van Duitse makelij. Zoals u misschien weet zijn er veel ombouwsets in de handel van Chinese makelij. We kunnen over de kwaliteit in de ombouwsets denk ik kort zijn. Het spreekwoord luidt: "Alle waar is naar zijn geld".


Welke fiets kan worden omgebouwd naar een elektrische fiets?

Tourfietsen, Stadfietsen, Bakfietsen, Omafietsen, Moederfietsen, Sportfietsen, Mountainbikes, Trekkingfietsen, Reisfietsen, Vakantiefietsen, Ligfietsen, Fitbikes, Packing Bikes of Transportfietsen. 

Het ombouwen van uw fiets naar een volwaardige elektrische fiets doen wij graag voor u! We hebben ons hierin helemaal gespecialiseerd en geven dan ook op de ombouw maar liefst 2 jaar garantie! De ombouwsets van Pendix zijn Duits. Dus oerdegelijk, om hier volop van te genieten is het noodzakelijk dat de ombouw naar elektrisch vakkundig gebeurt. In tegenstelling tot menigeen willen wij niet de strijd aangaan om de goedkoopste maar wel om de beste. Met andere woorden: we leveren graag een topproduct voor een hele nette prijs! 

ombouwsets naar eleketrisch

En het geluid?

De ombouwsets die OMEGA gebruikt zijn absoluut stil. Uw omgebouwde fiets naar elektrisch zal niet meer geluid produceren dan voordat hij was omgebouwd. Om dat te ervaren zult u echt een proefrit moeten maken op en door OMEGA omgebouwde testfiets.

Bediening van uw elektrische fiets

Uw omgebouwde fiets heeft een bijzonder functionele bediening.
Bovenop de accu bevindt zich de knop waarmee u kiest tussen drie verschillende standen. Namelijk ECO, SMART en SPORT. Uw elektrische fiets kunt u geheel naar uw persoonlijke wens instellen. Dit instellen van uw omgebouwde fiets gaat middels een app.

Zoals hierboven genoemd is uw omgebouwde elektrische fiets direct voorzien van een app. Tal van zaken zijn er bij uw omgebouwde fiets in te stellen en af te lezen. Te denken valt aan:

  • de snelheid waarbij de ombouwset moet blijven ondersteunen
  • de kracht waarmee ondersteund moet worden
  • ook is het mogelijk te navigeren met de app
  • de stand van ondersteuning ECO SMART of SPORT
  • gereden totaal aantal kilometers

Welke accu moet u kiezen bij de ombouwsets?

Indien u uw fiets wilt laten ombouwen naar elektrisch zijn er maar liefst drie verschillende accu's mogelijk. Kom gerust eens langs bij OMEGA Fietsen om te kijken wat voor u de meest geschikte ombouwset is.

Middenmotor, voorwiel of juist de achterwiel motor?

Anno nu zegen wij dat er eigenlijk maar 1 keuze is om uw fiets om te bouwen naar elektrisch en dat is de middenmotor. De positie van de middenmotor geeft tal van voordelen. Dit geldt dus ook voor uw omgebouwde fiets naar elektrisch.

Hierbij een aantal voordelen van de middenmotor:

  • ideale balans doordat het gewicht verdeeld wordt over voor en achter wiel
  • laag zwarte punt, dat zorgt voor een hele goede wegligging
  • uw remsysteem blijft intact omdat het niet nodig is wielen te vervangen
  • schakelsysteem blijft zoals voor de ombouw dit om dezelfde reden als met remmen
  • geen waarneembaar geluid